Man raakt lichtgewond bij diefstal van zijn auto; drie verdachten aangehouden

donderdag 24 december 2015

Vuren - Woensdagochtend zijn twee mannen van 26 en 28 jaar en een vrouw van 23 jaar afkomstig uit Duitsland, aangehouden. Zij worden o.a. verdacht van overtreding van de Opiumwet en de Wet Wapens en Munitie. De 28-jarige chauffeur wordt verdacht van diefstal met geweld, poging zware mishandeling en poging doodslag.

Het 35-jarige slachtoffer had zijn auto op het terrein van zijn bedrijf met een draaiende motor achter- gelaten om nog even wat door te geven aan een collega die op kantoor zat. Toen hij weer bij zijn auto kwam zat er een onbekende man in. De naar later bleek 28-jarige Duitser. De 35-jarige eigenaar van de auto wilde voorkomen dat de man er mee wegreed en sprong op de motorkap terwijl de auto al begon te rijden. Hij kon zich tijdens de rit vasthouden aan de dakrail.

 

 

 

Na enkele benauwde minuten liet de man op de Waaldijk los omdat het te gevaarlijk werd. Bij zijn val liep hij letsel op aan zijn benen. Even later wordt duidelijk dat de man met de gestolen auto de macht over het stuur was verloren en de dijk was afgereden en in de sloot terecht was gekomen. Direct werden alle hulpdiensten opgeroepen. Omdat niet duidelijk was of er nog mensen inzaten gingen brandweer mensen het water in om dit te kunnen vaststellen. Iedereen was eruit.

 

De autodief bleek al uit de auto te zijn en kon even later in de omgeving worden aangehouden.

 

 

 

Twee mogelijke handlangers, de vrouw en de andere man werden in een auto met een Duits kenteken vlak bij de verdachte aangetroffen. Zij bleken bij de autodief te horen. Het drietal werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Tiel. Bij één van de verdachten werd een vuurwapen aangetroffen. In de auto vond de politie nog diverse andere spullen waaronder drugs, een ploertendoder en een luchtdrukpistool. De politie zet het onderzoek voort.

 

 

 

2015626845

 

bron: politie.nl | Categorie: diefstal


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Leerdam | 112 alarmeringen Leerdam | Goedkoop Tanken in Leerdam | Supermarkten in Leerdam | Weerbericht Leerdam